Oxygenoterapie: přínos pro zdraví, doporučení u různých onemocnění a výhody kyslíkového koncentrátoru Philips Respironics EverFlo

07. 05. 2023, 14:46

Léčba pomocí kyslíku,

je důležitou součástí léčby řady onemocnění spojených s dýchacím systémem, jako jsou chronická obstrukční plicní nemoc (CHOPN), postcovidový syndrom, astma a další. Kromě léčebných účelů se však oxygenoterapie stále více využívá i v preventivní péči, zejména u sportovců a aktivních osob.

V tomto článku se podrobněji zaměříme na přínosy oxygenoterapie, její využití v různých situacích a výhody kyslíkového koncentrátoru Philips Respironics EverFlo.

Oxygenoterapie může zlepšit kvalitu života pacientů trpících různými dýchacími potížemi tím, že jim poskytuje dostatek kyslíku pro správnou funkci organismu. Kyslíkové koncentrátory, jako je Philips Respironics EverFlo, nabízejí pacientům snadný a spolehlivý zdroj lékařsky čistého kyslíku pro domácí použití. Tento model se vyznačuje nízkou hlučností, energetickou účinností, kompaktním designem, snadnou údržbou a vysokou kvalitou.

Investice do kvalitního kyslíkového koncentrátoru, jako je Philips Respironics EverFlo, může značně zlepšit kvalitu života pacientů a pomoci jim lépe zvládat příznaky svých onemocnění. Spolehlivost a kvalita, které tento model nabízí, zajišťují, že pacienti mohou získávat potřebnou terapii kyslíkem, aniž by se museli spoléhat na tradiční tlakové lahve s kyslíkem nebo čelit komplikacím spojeným s nedostatečným přísunem kyslíku.

Kromě léčebných účelů se oxygenoterapie stále více využívá i v preventivní péči, například u sportovců a aktivních osob. Důvodem je skutečnost, že dodatečný přísun kyslíku může pomoci zvýšit výkonnost, zlepšit regeneraci a snížit únavu. Oxygenoterapie se tak stává běžnou součástí tréninkových programů pro sportovce na všech úrovních.

V souvislosti s preventivním využitím oxygenoterapie se v poslední době objevují kyslíkové studia a lázně, které nabízejí terapie s kyslíkem pro širokou veřejnost. Tyto zařízení se zaměřují na poskytování relaxačních a regeneračních terapií pro tělo a mysl, včetně kyslíkových terapií, které pomáhají zlepšit celkové zdraví a pohodu. Některé z těchto zařízení využívají kyslíkové koncentrátory, k poskytování čistého kyslíku svým klientům. Při použití kyslíkového koncentrátoru Philips Respironics EverFlo ve spojení s preventivní oxygenoterapií mohou sportovci, aktivní osoby i jedinci trpící různými dýchacími potížemi těžit z mnoha výhod. Tyto výhody zahrnují zlepšení celkového zdraví, zvýšení fyzické výkonnosti, snížení únavy a rychlejší regeneraci po fyzickém výkonu nebo zranění.

Oxygenoterapie může mít také pozitivní vliv na psychickou pohodu. Vystavení zvýšeným koncentracím kyslíku může zlepšit kognitivní funkce, zvýšit energii a snížit účinky stresu. To může vést k lepšímu celkovému zdraví a pohodě a zlepšit kvalitu života jednotlivce. Na závěr lze říci, že oxygenoterapie, a zejména použití kvalitního kyslíkového koncentrátoru, může přinést řadu výhod pro jedince trpící dýchacími potížemi, sportovce, aktivní osoby a ty, kteří hledají preventivní péči. Tato terapie nabízí snadný a spolehlivý zdroj lékařsky čistého kyslíku pro domácí použití, v kyslíkových studiích a lázních, a může výrazně zlepšit kvalitu života těch, kteří ji využívají.

Kyslíkové koncentrátory: Technické údaje a principy fungování

Kyslíkové koncentrátory jsou zařízení navržená k extrakci kyslíku ze vzduchu a jeho koncentrování, aby mohl být dodáván pacientům s nedostatečným přívodem kyslíku. Tyto přístroje pracují na principu adsorpce tlakových změn (PSA - Pressure Swing Adsorption), který umožňuje oddělování kyslíku od dusíku a dalších plynů v atmosféře.

Kyslíkový koncentrátor sestává z následujících hlavních částí:

  1. Kompresor: Nasává vzduch ze vzduchu a tlačí jej do systému zařízení.
  2. Filtry: Zadržují nečistoty a prach v nasátém vzduchu.
  3. Molekulární síta: Absorbují dusík ze vzduchu a umožňují koncentraci kyslíku.
  4. Zásobník kyslíku: Uchovává zkoncentrovaný kyslík připravený k dodání pacientovi.
  5. Zpětný ventil a průtokoměr: Regulují průtok kyslíku k pacientovi podle potřeby.

Philips Respironics EverFlo: Výhody ve srovnání s ostatními koncentrátory

Philips Respironics EverFlo je kyslíkový koncentrátor navržený s ohledem na pohodlí pacientů a snadnou údržbu. Některé z jeho hlavních výhod ve srovnání s ostatními koncentrátory zahrnují:

  1. Nízká hlučnost: EverFlo má nízkou úroveň hluku (pouze 43 dB(A)), což zajišťuje klidnější prostředí pro pacienta a jeho rodinu.
  2. Kompaktní a lehký design: S váhou pouhých 15 kg a kompaktním rozměrem je EverFlo snadno přenosný a nezabere mnoho místa v domácnosti.
  3. Nízká spotřeba energie: EverFlo je energeticky účinný, což znamená nižší náklady na elektrickou energii pro pacienta. Jeho spotřeba energie činí přibližně 360 W.
  4. Jednoduchá údržba: EverFlo nevyžaduje žádné rutinní údržbářské práce a má snadno přístupný filtr, který lze snadno čistit nebo vyměnit.
  5. O2 čistoty: Koncentrátor EverFlo poskytuje koncentraci kyslíku 93± 3 %, což je v souladu s požadavky na medicínskou kvalitu kyslíku. Tato koncentrace kyslíku je vhodná pro většinu pacientů s různými onemocněními.
  6. Nastavit lze průtok v rozmezí 0,5-5 l / min
  7. Spolehlivost: Philips Respironics je známá svou kvalitou a spolehlivostí, což znamená, že EverFlo je koncentrátor, na který se můžete spolehnout při dlouhodobém použití.
  8. Ovládání: EverFlo je vybaven jednoduchým a intuitivním ovládáním, které usnadňuje použití pacientům a jejich pečovatelům.
  9. Alarmy: EverFlo má zabudované bezpečnostní alarmy, které upozorní na případné problémy s provozem zařízení nebo s dodávkou kyslíku.

Preventivní využití oxygenoterapie pro sportovce a aktivní osoby

Oxygenoterapie se stále více využívá nejen pro léčbu onemocnění, ale také preventivně pro sportovce a aktivní osoby. Díky dodávání zvýšeného množství kyslíku do těla může oxygenoterapie zlepšit výkon, urychlit regeneraci svalů a zvýšit odolnost vůči únavě. Kyslíková terapie se také používá ve wellness centrech, kyslíkových studiích a lázních pro podporu celkového zdraví a pohody.

Kyslíkové koncentrátory, jako je Philips Respironics EverFlo, mohou být užitečným nástrojem pro sportovce a aktivní osoby, kteří hledají způsob, jak zlepšit svůj výkon a urychlit regeneraci. Díky svým výhodám, jako je nízká hlučnost, kompaktní design a energetická účinnost, je EverFlo ideálním řešením pro ty, kteří hledají kvalitní a spolehlivý kyslíkový koncentrátor pro své potřeby.

Závěrem lze říci, Philips Respironics EverFlo je vynikající volbou pro pacienty vyžadující oxygenoterapii, ať už pro léčbu onemocnění nebo pro preventivní účely. S jeho výhodami, jako jsou spolehlivost, nízká hlučnost, energetická účinnost a jednoduchá údržba, je EverFlo koncentrátor, který stojí za zvážení.

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).